Charkkungen

Närproducerat - med Tysk kvalité!

Charkkungen har anor från Saarlandet i södra Tyskland, ett län känt för sin matkultur och Tysklands bästa Bratwurst! Markus Zimmer, som driver företaget, är uppvuxen i Saarlandet och utbildade sig där till slaktare och korvmakare för snart 30 år sedan. Sedan dess har kärleken till hantverket alltid funnits med, och idag tillverkar han charkprodukter med kvalitet i fokus där grunden är bra råvaror, högsta kötthalt och helt fritt från utfyllnadsingredienser, såsom potatismjöl eller liknande. Helt enkelt för att ren mat smakar bättre.

Vi samarbetar med ett slakteri i Sölvesborg, som hämtar djur från lokala bönder. Det gör transporterna kortare vilket i sin tur ger mindre miljöpåverkan, mindre stress för djuren och inte minst - bättre kött för dig. Dessutom är alla våra produkter både gluten- och laktosfria.

Tryggheten i att köpa närproducerad mat är att du alltid har möjlighet till direktkontakt med oss, och att du vet vem som tillverkar din mat – en eldsjäl som alltid kryddar maten med kärlek. Det ger dig den bästa möjliga smakupplevelsen!

För tillfället finns vi på marknader och festivaler runt om i södra Sverige där vi står med vår korvvagn, men vi planerar också att inom en snar framtid kunna erbjuda våra produkter i butik.

 


 
charkkungen.se
info@charkkungen.se
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram