Välkommen till Bottnansmåla Gård

med dovhjortsuppfödning och Gårdshandel.

Kom och känn lugnet – Upplev historiens vingslag och få personligt bemötande!

Lyssna till historien om pigan som kom till gården på 1730-talet och var starten på släkten som nu driver gården som den 8:e generationen. Se hjortherrarna som tillsammans med sina flammor och småhjortarna röra sig fritt på ängar och i hagar. Allt sammanvävt av stenmurar, rösen och åkerlappar. Sommartid finns det även kossor och hästar på gården. Troligen får ni träffa gårdshunden Tyra och katten Tilda också. Koppla av med en promenad genom byn eller en runda runt eller i hägnet.

Titta in i gårdshandeln och handla av gårdens egenproducerade hjortkött. Här finns även älg, vildsvin, kronhjort, rådjur, and och fasan efter säsong. Olika korvar av hög kvalitet, rökta detaljer och andra lokalproducerade delikatesser. Gårdshandeln är säkerligen en av Blekinges minsta men ni kan komma att bli positivt överraskade av sortimentet!

Här följer vi djuren genom hela produktionsledet, från uppfödning till försäljningen av köttet via slakten och styckningen. Detta innebär full koll på hantering och full spårbarhet av produkterna.

Vill ni göra studiebesök i mindre eller större grupper – kontakta mig gärna för mer information och önskemål.

Varmt välkomna till Bottnansmåla Gård – Ett utflyktsmål för hela familjen!

Ingela


Fot