Amiralsgården Werstorp

Amiralsgården Werstorp är belägen mitt i Skärva Naturreservat, intill Skärva Herrgård som är en del av Karlskronas världsarv, ett mycket omtyckt utflyktsmål.
På gården bedriver vi Bed & Breakfast, konferenser, bröllop, festvåning, ekologisk fårfarm samt gårdsbutik.
Utöver dessa verksamheter pysslar vi om våra frigående höns, hästar, katter och vallhunden Isa.
På Amiralsgården Werstorp kan du avnjuta natten i något av våra rum med vacker utsikt och fantastisk atmosfär. Varje rum har inretts individuellt för att ge dig en så fin upplevelse som möjligt.
Här finns sänglinnen, badlakan och morgonrockar till Ert förfogande. Den ekologiska rukosten serveras med olika alternativ såsom continental, vegetarisk eller Raw-Food.
Egna önskemål tillgodoses efter bästa förmåga.
Vi har högklassiga fiskevatten och badvik på gården.
Välkommen till Malin, Peter, Ottilia Elvira.

Flora Viola B&B (tillhör Café Mandeltårtan)

FloraViola B&B:
I Brunnsparken i Ronneby står 1800-talsvillorna Flora och Viola med 26 familjärt och charmigt inredda rum - alla lätta att trivas i.
Precis utanför dörren ligger Ronnebys vackra brunnspark och du har nära till både barnvänlig badanläggning, spa, skog, havet, centrum och kommunikationer - från järnvägsstationen är det en promenad på 1,5 km och Ronneby Airport ligger ca 15  minuter bort.
Du bor med hotellstandard i rum med egen dusch och toalett och frukosten äter du på Café Mandeltårtan - ett par hundra meters promenad bort genom parken.
Om vädret tillåter sitter du kanske i trädgården, annars framför brasan eller i glasverandan. Här finns också alltid färskt och hembakt bröd, kakor, tårtor och lättare lunch.
Vi erbjuder rum för de flesta behov och i olika storlekar. I varje villa finns kök och matplats för självhushåll - som också går att använda för mindre kurser eller sammankomster. För möten kan du också boka ett eget rum på Café Mandeltårtan, och behöver du mer konferensmöjligheter finns det alldeles runt hörnet på Ronneby Soft Center.
Hör gärna av dig, så löser vi det mesta - oavsett om du kommer hit för att vila upp dig, för affärer eller utbildning, eller för att uppleva Ronneby och Blekinge.
Tiden flyter på ett behagligt sätt här i villorna. Vi, och våra gäster, brukar säga att en stund här lätt blir till timmar. Och de små stunderna gör ju tillsammans livet. Vi hoppas du vill tillbringa en av dina stunder här - och behagligt låta den bli timmar.
Välkommen!
/Angelica, Mattias & personal
*
Vad gäster har tyckt:
”Underbart ställe! Härlig miljö, suveränt boende, serviceminded personal. Gångavstånd till centrum. Bra ställe att ladda batterierna på!”
”Mycket trevligt boende som vi gärna återvänder till beläget vid en underbar park och granne med ett mycket fint bad.”
”...en härlig miljö att bo och vandra i.”
”Villa FloraViola var ljust och mycket stilfullt inrett med vackra golv och textila detaljer. Café Mandeltårtan var verkligen en härlig upplevelse! Mycket bra frukost och fint värdskap och service. Vi återkommer gärna..”
”Fräsch blandning av gamla möbler och modern design i textilier och tapeter! Sköna sängar, rymligt badrum och härlig frukost på Café Mandeltårtan till lågt pris!”

Brokamåla gård

Upplev vildmarken!

Ren avkoppling, naturupplevelser eller roliga aktiviteter!

Att vistas i skogen, lyssna på tystnaden, fiska eller plocka svamp är en oslagbar naturupplevelse. Att vara i naturen ökar också vårt välbefinnande och stärker hälsan. För många har tystnaden och stillheten försvunnit...

I den västra delen av Blekinge erbjuds den naturliga mötesplatsen för er konferens, kick-off eller er privata vistelse. Här går det att hämta mycket energi och inspiration från naturen. Att konferera med enkla med, med skogen eller sjön i blickfånget, kan vara ett utmärkt sätt att komma närmare varandra.

Naturen skapar utrymme för nya intryck och möjligheter till gemenskap, naturliga aktiviteter, nyfikenhet och upptäckargläde. Det ligger stora värden i att bryta mönster och mötas i nya miljöer!

Området ligger i en fin gårdsmiljö med anor från sent 1700-tal.

Lantluft

lantluft-1-39web

Lantluft ligger vackert utmed kustvägen sydost, som slingrar sig utmed Blekinges sydöstra kust.
Från Torhamn i söder upp till Bröms finns flera trevliga smakupplevelser och nästan halvvägs ligger den lilla byn Orranäs där du hittar Lantluft.

Här serveras spännande smörgåsar främst med ingredienser från våra kollegor i Smakupplevelser Blekinge och andra lokala producenter. Vi erbjuder även hembakade husmorskakor och andra enkla bakverk. Gott kaffe hoppas vi blir ett signum för Café Lantluft. Espresso, Capuccino Caffe latte och bryggkaffe serveras, vi har valt rättvisemärkta och ekologiska produkter främst för smakens skull, men på köpet så får moder natur och samvetet lite öm omvårdnad när ni besöker oss.

Lantluft har också sommaruthyrning av lägenheter och stugor, här kan du njuta din frukost på verandan utanför ert boende eller gå upp till vårt lilla café och lyxa till det med en frukost. Våra boenden hyr vi främst ut veckovis, men skulle det vara ledigt så hyr vi naturligtvis ut även för kortare vistelse.

 

Mer information hittar du på vår hemsida.

 

Spjutsbygds Gård

Spjutsbygds Gård är ett ekologiskt lantbruk på Blekinges tredje trappsteg, två mil norr om Karlskrona.
Vi satsar fullt ut på ekologiskt här-producerat lamm och erbjuder bl.a lammkött och fårskinn i vår gårdsbutik samt till viss del i vår E-butik.
Gör ett besök hos Ulla och Lennarth och upplev närheten till landet och ta del av det genuina kretsloppet.
Här känner du historiens vingslag och berättelsen om gården tar dig sju generationer tillbaka i tiden.

Välkommet att bo på BED & BREAKFAST i 1800-tals huset som andas en lantlig stil, men ändå har alla bekvämligheter såsom eget kök.
Ett tips. Förboka lammkött och korv, låna husets grill och avnjut en måltid i den lummiga trädgården. Ta gärna med dig hunden, men bara om den är snäll.

Snärjeskogen

Rofyllt inbäddad i det Blekingska landskapet ligger den välrenommerade festplatsen Snärjeskogen, en oas som gör gott för både kropp och själ.

Vi kan presentera ett kulligt landskap med härlig blandskog som innehåller de vackraste sjöarna, trevliga promenadstigar och en å med kräftor.

 Precis vid den brusande ån kan ni njuta av våra vedeldade badtunnorna som rymmer upp till 60 gäster.

 I den gemytliga grillhyddan känner du doften från det vedeldsgrillade köttet, som tillsammans med smakrika tillbehör ger en totalupplevelse.

 Vi arrangerar allt från firmafesten till studentfesten eller svensexan/möhippan för sällskap mellan 10-50 personer.

 Till festen eller företagseventet kan vi erbjuda vin- eller whiskyprovning tillsammans med kunnig whiskyprovare/sommelier.

 I vår mysiga stugby finns 10 stugor med plats för 4 gäster i varje stuga.

 Passa även på att titta in i vår lilla gårdsbutik där ni kan köpa bland annat lammskinn och produkter från lokala hantverkare.

 Kontakta gärna oss på Snärjeskogen om ni har några frågor om våra festarrangemang, företagsevent eller övernattningar i Blekinges djupa skogar!

 

Riksdagsmannagården

Belägen i Sveriges trädgård Blekinge, 14 km öster om Karlshamn. Liggande intill den gamla kulturvägen – Törnerydsvägen - som slingrar sig från skogsbygderna i norra Blekinge, över Halahult med sin forntida offerlund, ner genom den vackra dalgången med slättbygderna och odlingslandskapet. En väg, där mycket historia har skrivits och som för många blev den sista färden i det ”gamla landet”, innan utfärden från Karlshamn till det "nya landet" – Amerika.

Hos oss kan du njuta av allt vad naturen kan erbjuda. Gårdarna ligger vid vägen, mitt i skogen och några kilometer bort finns havet och ett flertal sjöar. Bland annat finns fyra sjöar intill våra fastigheter med fiskrätt för våra gäster.

Endast tre kilometer från gårdarna kan havet, härliga badplatser bland idylliska vikar och klippor njutas! Järnavik är sedan vikingatiden en av Blekinges äldsta kända naturhamnar, idag en båthamn där turbåten lägger till på sin väg till den idylliska skärgårdsön Tjärö, ett annat mycket uppskattat utflyktsmål. Värd att nämna är även den berömda Mörrumsån med det världsbekanta laxfisket i april. Mörrumsån ligger 15 kilometer väster om Karlshamn.

På Gamla och Nya Riksdagsmannagården erbjuder vi traditionellt skogs- och lantbruk, nischproduktion av julgranar och ”pyntegrönt” av ädelgran samt juldekorationer. Övriga nischer är aktiv viltskötsel med uppfödning av viltfågel till utsättning och sällskapsjakt. På senare år har gårdarna utökat med stuguthyrning, restaurang i rustik och mysig miljö för slutna gäster samt gårdsbutik. Konferens är under uppbyggnad.

Riksdagsmannagården/Blekinge Pyntegrönt är ett familjeföretag som drivs av Jens och Anne Granhof samt deras dotter Christine och man Joacim Granhof. År 1988 sålde gården sina första egenproducerade kungsgranar. Familjens grundtanke är att ge besökarna en unik julstämning  i en gammal anrik gårdsmiljö och erbjuda produkter som är odlade och tillverkade på gården. Tillsammans täcker gårdarna 392 hektar av skog, åker, bete och berg.

Hallandsboda B&B

Bo på landet, i Hallandsbodas mysiga blå stugor vid Mörrumsån, mitt i Blekinges underbara natur med vackra rofyllda omgivningar.
Fiska, vandra, spela farmers golf, bada i tunna eller "bara" njut av lugnet...

Stugorna är 20 kvm, 4 bäddar, egen dusch/toa samt fullt utrustat kök.
I servicebyggnaden finns frukostservering, bastu m. duschar/toaletter samt tvättstuga. Utanför står den vedeldade badtunnan.

Ska du ha en fest, hålla ett möte, en föreläsning eller kanske en kurs? Det går då bra att hyra hela anläggningen, alternativt bara servicebyggnaden m. mat-/konferenssal. (lättare måltider kan beställas)

Välkommen önskar Pelle och Susanne

 

 

 

Eriksberg Vilt & Natur AB

Nordens största safaripark Eriksberg Hotel & Nature Reserve är en exklusiv upplevelse och mötesplats i Blekinge arkipelag, med förstklassiga restauranger, konferenslokaler och hotell.

På Eriksberg är maten och dryckerna unika och de egna råvarorna är basen i allt som serveras. Restaurang Visenten har av välrenommerade White Guide utsetts till Blekinges bästa. Här är inriktningen svensk, vällagad mat från grunden, med råvaror från gården och intilliggande gårdar.
I Säteriets restaurang Havörnen, serveras genuint vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Härifrån har våra gäster en fantastisk utsikt över Remmarna/Savannen där de vilda djuren brukar gå och beta.

I gårdsmiljön finns även en gårdsbutik där vi säljer våra egna viltprodukter. Gå gärna in på vår hemsida och läs om vad som händer på Eriksberg.
http://www.eriksberg.nu/sv/kalender